• Колодія величаємо – весну зустрічаємо

    Колодія величаємо – весну зустрічаємо Колодія величаємо – весну зустрічаємо Колодія величаємо – весну зустрічаємо Колодія величаємо – весну зустрічаємо Колодія величаємо – весну зустрічаємо

    Колодій – це давній український звичай, що знаменує зустріч зими з весною, початок нового життєвого циклу, відродження життєвих сил природи та готуєнас до Великого посту.

     

    В бібліотеці-філії №1 для дітей відбулися народознавчі посиденьки «Гей, виходьте, люди з хати – будемо зиму проводжати!», на яких бібліотекарки за допомогою різноманітних забав, конкурсів, пісень, ігор, танців намагалися відтворити давні звичаї Колодія, яким понад тисячу років, у яких коріння, краса, талант і мудрість нашого народу. На свято завітали читачі – шестикласники Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи №1 (класовод Ніна Забуга).

    Бібліотекарка Юлія Волошина зробила народознавчий екскурс, розповіла про витоки звичаїв і традицій, ознайомила користувачів з книжковою розкладкою «Колодія величаємо – весну зустрічаємо», на якій розміщена література з народознавства.

    Дівчатка із задоволенням водили танок «Подоляночка» і співали пісень, а хлопчаки проявляли себе у перетягуванні канату, козацьких перегонах, тощо. Веселим сміхом, жартами проводжали зиму та весну закликали!

    Завершилися посиденьки традиційним частуванням варениками і надією на переможну Весну!

     

    Олена Крищенко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше