• Колодія величаймо – весну зустрічаймо! Колодія величаймо – весну зустрічаймо! Колодія величаймо – весну зустрічаймо! Колодія величаймо – весну зустрічаймо! Колодія величаймо – весну зустрічаймо!

    Свято Колодія – одне з праслов’янських свят, яке сягає своїм корінням доби Трипільської культури. Це низка обрядових дійств на честь весняного пробудження природи і відновлення всього живого.
     
    В бібліотеці-філії №1 для дітей відбулося дійство вшанування українських традицій «Колодія величаймо – весну зустрічаймо!».
     
    На свято Колодія завітали восьмикласники БСШ №1 (класовод Ніна Забуга). Бібліотекарі зробили народознавчий екскурс до витоків свята та його традицій. А далі під музику розпочалися розважальні конкурси, ігри, забави.
     
    Діти поділилися на дві команди «Зима» і «Весна» та взяли участь у жартівливих конкурсах: «Як не з`їм, то понадкушую», «Веселі кухарчата», «Млинець на сковороді», «Чарівні кульки», «Веселі Перегони», «Дістань до чобота», а ще ложками воду носили у грі «Роса». Учасники заходу із задоволенням водили «Подоляночку».
     
    Свято відбулося весело, з жартами та добрим гумором, з смачними млинцями та варениками!
     
    Тож будьте здорові, всі добрі люди, з пресвітлим святом Колодія, з провесінню!

    Юлія Волошина.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше