• Правова ситуативна гра «Там, де права, там і відповідальність»

    Правова ситуативна гра «Там, де права, там і відповідальність» Правова ситуативна гра «Там, де права, там і відповідальність» Правова ситуативна гра «Там, де права, там і відповідальність» Правова ситуативна гра «Там, де права, там і відповідальність»

    Закони супроводжують людину впродовж усього життя. Повсякденні вчинки часто мають правову оцінку.

    6 грудня в центральній бібліотеці для дітей читачі – семикласники гімназії-початкової школи №4взяли участь у правовій ситуативній грі«Там, де права, там і відповідальність».

    Після перегляду відеопрезентації «Правовий порадник для дітей», підлітки розділилися на дві команди «Правознавці» та «Феміда». Кожна команда намагалася знайти правильну відповідь, як діяти у тій чи іншій ситуації, представивши свій варіант вирішення проблеми на розгляд суддів.

    Учасники заходу з великою відповідальністю поставилися до отриманого завдання. Використовуючи Кримінальний Кодекс України, підручники з правознавства, присутні намагалися розібратися у правових ситуаціях, надати їм правову оцінку.

    Протягом заходу гравці брали участь у конкурсах «Питання-відповідь», «Поміркуй», «Злочин чи проступок», «Правовий лабіринт».

    Також користувачі, відповідаючи на запитання правової вікторини, розгадали кросворд «Закон», шукаючи підказки в «Правовій енциклопедії школяра».

    Судді оцінювали та виносили вердикт. Обидві команди успішно виконали завдання, але «Правознавці» набрали більшу кількість балів і стали переможцями.

    Учасники заходу мали змогу ознайомитись з правовою літературою, представленою на книжковій виставці «Є право, є надія».

    Захід сприяв поглибленню знань учнів у сфері законодавства, діти вчилися аналізувати та застосовувати на практиці нормативно-правові акти.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше