• За правовими знаннями – до бібліотеки За правовими знаннями – до бібліотеки За правовими знаннями – до бібліотеки

    В рамках Всеукраїнського тижня права у бібліотеці-філії №4 відбувся цикл заходів.

    Так, 10 грудня, відбулася бесіда-застереження «Як не стати жертвою кібербулінгу?» для восьмикласників БНВК ЗОШ №13.

    З приходом в наше життя соціальних мереж виникло таке явище як кібербулінг – цькування із застосуванням засобів електронної комунікації.

    Як захистити себе від кібербулінгу? – про це розповіла Юлія Лобчинська, головний спеціаліст Білоцерківського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

    Учасники заходу дізналися, що кібербулінг – це переслідування, залякування і знущання через розсилку повідомлень агресивного змісту, викладання у соціальні мережі фото- та відеоматеріалів, що містять згубну для репутації жертви інформацію (нерідко – змонтованих). Дізналися про види кібербулінгу та відповідальність за вчинення дій, які чинять моральний, матеріальний чи психологічний тиск. Діти ознайомилися з історіями булінгу українських та зарубіжних зірок, взяли участь у ситуативній грі, де учням необхідно було визначити, в яких ситуаціях застосовується кібербулінг. Присутні переглянули відеоролик, де на прикладах продемонстровано, як слід діяти під час цькування.

    11 грудня семикласники БЗШ №17 здійснили подорож web-ресурсами «Віртуальний світ прав для тебе».До уваги дітей були представлені відеофільми «Конвенція ООН про права дитини» та «Історія створення Декларації прав людини».Читачам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.

    12 грудня на зустріч з юристом «За юридичною консультацією – до бібліотеки» завітали члени клубу «Зарічани». Віта Ребенко, юрист ЖЕКу №6, зосередила увагу присутніх на проблемних питаннях, які сьогодні виникають у мешканців багатоквартирних будинків щодо якості комунальних послуг та оплати за них. Були роз’яснені питання спадкування майна, порядок і особливості укладання договорів дарування, заповітів. Надані відповіді щодо необхідних для цього документів та вартості оформлення. Всі бажаючі мали змогу індивідуально поспілкуватися зі спеціалістом.

    13 грудня відбулася гра-конкурс «Правова відгадайка» для шестикласників БНВК ЗОШ №13. В ході цієї гри діти змогли отримати відповіді на такі питання: Що таке право? Які існують права? Де вони записані?

    Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

    Світлана Линник.





    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше