• Вивчаємо та реалізуємо свої права

    Вивчаємо та реалізуємо свої права Вивчаємо та реалізуємо свої права Вивчаємо та реалізуємо свої права

    В рамках проведення всеукраїнського тижня права в бібліотеці-філії №6 проведено цикл заходів. 
     
    Зустріч з адвокатом Янною Олександрівною Речицькою проведено з читачами – учнями 4-х класів БЗШ №23 (класоводи Тетяна Кучинська та Ірина Пащенко). Янна Олександрівна ознайомила учасників заходу з правами і обов’язками дітей, розповіла про захист прав людини.
     
    Четвертокласникам було цікаво і корисно дізнатися про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись дітей над необхідністю знати закони країни та вміти їх застосовувати. Янна Олександрівна дала поради дітям як поводитися в різних життєвих ситуаціях, куди необхідно звертатися в разі потреби. 
     
    На зустрічі не оминули питання так званого «булінгу» у школі: чому діти цькують дітей і що з цим робити. Діти також переглянули слайд-презентацію «Права знай, про обов’язки не забувай».
     
    Година застереження «Не допускайте насильства в сім'ї» та мистецька година проведено з вихованцями «Чарівного пензлика».
     
    Правовий калейдоскоп «Озирнись, на свій вчинок подивись» проведено з учнями 10-а класу БЗШ №21 спільно з працівниками шкільної бібліотеки. Учні переглянули відео журнал «Це вас хвилює», взяли участь у ситуативних іграх та правовій вікторині «Права людини починаються з прав дитини», яка показала (хороший?) рівень правової освіченості десятикласників.
     
    В читальній залі книгозбірні оформлено книжкову виставку «Шляхами правових знань», на якій представлені законодавчі акти про права людей,  закони України, статті та книги відповідної тематики.

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше