• Правові орієнтири для кожної дитини

    Правові орієнтири для кожної дитини Правові орієнтири для кожної дитини

    В рамках тижня права в бібліотеці-філії №1для дітей відбувся правовий лікнеп за участі юриста координаційного центру з надання правової допомоги міністерства юстиції Юлії Лобчинської та спеціалістів Білоцерківського міськрайонного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Київській області Пливою О.П., Кошовник Т.В., Куруленко К.П.
     
    «Булінг» та «Кібербулінг» були головними темами спілкування правознавців з семикласниками БСШ№9 (класовод Ольга Лужецька).
     
    Юлія Лобчинська, презентуючи слайд шоу «Зупинимо булінг разом!» і «Тролінг в інтернеті», звернула увагу присутніх на адміністративну і кримінальну відповідальність неповнолітніх і про види покарань, які можуть бути застосовані до них і їхніх батьків. Та найголовніше дала поради як поводитися в тій чи іншій ситуації, коли і куди необхідно звертатися в разі потреби.
     
    Учасники лікнепу проявили велику зацікавленість до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема, останні хотіли почути за який злочин настає кримінальна відповідальність з 14 років, які види покарань застосовуються, які обставини пом’якшують та обтяжують покарання. 
     
    Зорієнтуватися у великому обсязі правової інформації користувачам допомогла книжкова виставка «Твої права – твій захист» . Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі, змусили дітей замислитись над необхідністю знати закони та вміти їх застосовувати.

    Олена Крищенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше