• Правова культура – шлях до Європи

    Правова культура – шлях до Європи Правова культура – шлях до Європи Правова культура – шлях до Європи

    15 травня в центральній бібліотеці для дітей відбувся юридичний марафон «Виховання правової культури – шлях до Європи» в рамках юридичного лекторію «Підліток і закон», учасниками якого були восьмикласники БЗШ №11(кл. керівник Н.Дзюман).

    Під час заходу читачі взяли участь у бліц-опитанні з правознавства; розглянули ситуації, вирішення яких потребують правових знань; залюбки доповнювали приказки і прислів’я з правознавства, вирішували юридичні завдання тощо.

    Експертом з правої культури виступала викладач з правознавства БЗШ №4 Алла Анатоліївна Швець. Вона зазначила, що в Україні відбуваються значні трансформаційні зміни, мета яких формування правової держави: адаптування вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, що передбачено курсом України на інтеграцію в єдину Європу.

    Пані Алла дала визначення поняття «Правова культура», яка є основою правового виховання, довела, що вона слугує гарантом розбудови правової соціальної держави. Життєві приклади та конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі, змусилипідлітків замислитися над необхідністю знати закони та вміти їх застосовувати.

    Школярі дійшли висновку, що правова культура – це загальна культура особистості: знання права, повага до нього, переконаність в обов’язковості виконання законів, рівень моральності та ступінь відображення правової культури у правовій системі суспільства.

    Увазі присутніх була представлена книжкова виставка «Правова культура – шлях до Європи».

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше