• Події, які змінили історію

    Події, які змінили історію Події, які змінили історію Події, які змінили історію Події, які змінили історію Події, які змінили історію

    21 листопада – це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє. Сьогодні День Гідності та Свободи.

    Події на Майдані стали переломними для новітньої історії України: тоді українці на весь світ заявили про свою готовність захищати європейські цінності, свободи та принципи демократії. Сучасні діти повинні мати цілісне уявлення про ті події, адже нині Україна продовжує боротися за свою незалежність та свободу. Саме за них воюють захисники і захисниці і не віддають ворогові ні клаптика нашої території. Саме ці ідеї охоплюють серця мужнього, гордого та незламного народу.

    З метою вшанування громадянського подвигу учасників Революції Гідності, сприяння національно-патріотичному вихованню дітей, розвитку почуття національної самосвідомості та громадянської активності, формування розуміння єдності і цілісності України, працівники бібліотеки-філії №6 провели годину історичної правди «Свобода, воля і честь понад усе» з читачами – учнями 4-Б класу Білоцерківської початкової школи №23 (класовод Надія Васильєва). Дітям було презентовано книгу Христини Лукащук «Казка про Майдан». Це книга про вічні цінності, у ній тисячолітня історія про Україну. Авторка коротко і просто розповідає дітям нашу історію та показала причинно-наслідкові зв’язки між історичними подіями.

    Четвертокласники переглянули відео «Революція Гідності: з чого все почалося» та взяли участь у поетичній стежині «У їхніх серцях жила Україна». Також діти виготовляли паперових Ангелів.

    Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували тих, хто загинув за свободу України, героїв, що полягли під час Революції Гідності та російсько-української війни.

    Боротьба за вільну Україну триває і сьогодні задля цивілізаційних перспектив підростаючого покоління та в ім’я пам’яті про Героїв Небесної Сотні, які пожертвували життям за наш шанс на гідне майбутнє.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше