• За честь, за волю, за українську долю

    За честь, за волю, за українську долю За честь, за волю, за українську долю

    21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об’єдналися і відстояли своє право на вибір гідного життя та майбутнього.

    До цього пам’ятного дня для юнацтва у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася історична година «За честь, за волю, за українську долю». Бібліотекарка нагадала присутнім про те, що Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.

    Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013р. – лютого 2014р. відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.

    Пані Раїса зауважила, що на сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період історії України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації.

    Революція Гідності, сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває боротьба за неї. Наше суспільство здобуло право на зміни. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити зараз, під час повномасштабної війни з росією.

    Цій знаковій події присвячена й виставка-пам’ять «Гідність та Свобода – це наша міць і наша незалежність!», оформлена в бібліотеці, де кожен читач може ознайомитися з літературою відповідної тематики.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше