• Художник – творець емоцій

    Художник – творець емоцій Художник – творець емоцій Художник – творець емоцій

    Щороку в другу неділю жовтня в Україні відзначають День художника. В цей день, звичайно ж, прийнято говорити про роль образотворчого мистецтва в культурному розвитку людства.

    З нагоди свята бібліотекарки філії №3 провели для читачів – учнів 114 групи ЗП(ПТ)О Білоцерківський професійний коледж годину цікавих фактів «Художник – творець емоцій». Бібліотекарки розповіли присутнім про значення і вплив образотворчого мистецтва на внутрішній світ людини та про роль українських художників у відродженні національних традицій у художній творчості. Юнаки почули багато цікавого про твори мистецтва видатних класиків живопису України, які шановані й відомі за її межами. Це – Катерина Білокур, Марія Примаченко, Тетяна Яблонська, Микола Глущенко, Марія Буряк, Михайло Бойчук, Віктор Наконечний тощо. Зацікавила учнів розповідь про сучасного художника-генія, що зараз проживає в Києві, Івана Марчука, яка супроводжувалася показом фільму «Іван Марчук – художник». Також учасники заходу переглянули відео «Війна очима художника».

    Бібліотекарки представили присутнім книжково-ілюстровану арт-виставку «Творці прекрасного», звернувши особливу увагу книзі М.Гоголя «Тарас Бульба», ілюстратором якої є художник-білоцерківець Віктор Невінчаний.

    Захід завершився вікториною «Весела палітра». Дякуємо бібліотекарці коледжу Наталії Яківні Глабець за співпрацю.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше