• Майстер-клас від Валерія Вовченка

    Майстер-клас від Валерія Вовченка Майстер-клас від Валерія Вовченка Майстер-клас від Валерія Вовченка Майстер-клас від Валерія Вовченка

    У другу неділю жовтня відзначається День художника. Це свято людей, які вміють бачити красу в найбуденніших речах та створювати нові образи власними руками.

     

    Мистецьку годину «Малює художник картину рожевими фарбами мрій» провели працівники бібліотеки-філіалу №6 з читачами-дітьми. Завідувачка філії Надія Гаврилова познайомила присутніх з книгою Розі Дікінз «Дітям про живопис», в якій можна знайти відповідь на запитання «Навіщо потрібне мистецтво?» та познайомитись майже з тридцятьма найвідомішими картинами видатних живописців, отримати інформацію про художників та їхнє життя і про те, як вони створювали шедеври.

    Також малечі була презентована книга Женев’є Юр’є «Урок малювання». Це казкові історії про веселими кроленятами, які за порадою підступної черепахи Тортилії Ломаліс уявлятимуть себе художниками.

    На захід бібліотекарі запросили Члена Спілки художників України з 1998 року, майстра декоративно-вжиткового мистецтва – Валерія Миколайовича Вовченка. Пан Валерій провів з дітьми майстер-клас «Нескладний урок малювання», під час якого навчав присутніх правильно малювати олівцем, поділився навичками підбору кольорів під час створення композицій, зауваживши, що «кольори мають відображати основний колір, тінь і світло.

    За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, а також відношення до життя в цілому. Художник – дивовижна людина. Мало того, що він бачить світ особливими очима, так ще й готовий залишити йому багату спадщину!»

    Озброївшись почутим, маленькі художники приступили до створення фруктової композиції. Малюнок олівцем швидко з’явився на папері. Складніше було з підбором кольорів, відтінків, світла. Справитись з цим завданням допомагав Валерій Вовченко. Хоч тема малювання була одна, та всі роботи вийшли різними, відображаючи фантазію і настрій дітей.

    Учасники заходу мали можливість ознайомитись з роботами пана Валерія, переглянувши міні-виставку в читальній залі. Твори художника заставляють працювати фантазію, побачити не тільки те, що намагався відобразити автор, а й щось своє, особливе і неповторне. Адже, почуття прекрасного, потреба у красі живуть у серці кожної людини. Митці створюють цю красу і служать їй. Завдяки подвижницькій натхненній праці здійснюється безперервний зв’язок поколінь. Їм удається зупинити мить, щоб незабаром перетворити її у вічність.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше