• Від козаків до кіборгів

    Від козаків до кіборгів Від козаків до кіборгів Від козаків до кіборгів Від козаків до кіборгів Від козаків до кіборгів

    З нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва для учнів 9-х класів Білоцерківська гімназія слов’янських мов-початкова школа №1 (класні керівники Світлана Лещук, Людмила Гирявець) бібліотекарі бібліотеки-філії №1 для дітей провели історико-патріотичну годину «Від козаків до кіборгів».

    На зустріч зі школярами завітали військові 72-ї ОМБР ім. Чорних запорожців старший лейтенант Ростислав Карамчук та головний сержант взводу Сергій Щербула. Вони розповіли про те, як приймали рішення стати військовими, долучитися до лав ЗСУ, щоб боронити країну; про участь у визволенні Київщини від російських окупантів та сьогоднішню службу в складі славнозвісної бригади.

    Ростислав Карамчук, зокрема, наголосив на важливості професії військового, адже нести службу в українському війську, служити Україні завжди було і є справою честі й життя. Також він зауважив, що війна триває на багатьох фронтах: інформаційному, освітньому, але головний і єдиний фронт – це той, де наші воїни відстоюють незалежність країни зі зброєю в руках. Пан Ростислав звернув увагу на те, що допомагаючи Збройним силам України, ми наближуємо нашу перемогу, адже від цього залежить наше майбутнє – про це не треба забувати; а листи, дитячі вироби та малюнки дають неймовірне відчуття того, що їх удома люблять і чекають, що є задля кого жити, воювати й перемагати.

    З вітальним словом до школярів та військових звернулася заслужена працівниця культури, депутатка міської ради, директорка Білоцерківської школи мистецтв ім. Ю. Павленка, мама воїна «Азову», дружина воїна ЗСУ Леся Крижешевська. Вона поділилася історією служби сина в полку «Азов», його участі в російсько-українській війні, перебування в полоні, після звільнення з якого продовжив захист Батьківщини.

    Неабияк потішила усіх присутніх своїми неймовірними вишиваними витворами колишня військовослужбовиця 72-ї ОМБР, нині – майстриня з вишивки Ірина Любарцева. Вона розповіла про своє перебування на службі в складі бригади, продемонструвала прикраси, обереги, ляльки, які оздоблені мікровишивкою. Пані Ірина виготовляє обереги для воїнів ЗСУ, тож під час цієї зустрічі передала бійцям оберіг-підвіску з емблемою 72-ї ОМБР.

    Яскравим подарунком усім учасникам дійства став виступ учня Білоцерківська школа мистецтв №1 ім. Юрія Павленка Павла Гальчуса. Школярі залюбки підспівували пісні «Їхали козаки» та «Україна переможе», які він талановито виконав.

    Бібліотекарі передали військовим жовто-блакитні сердечка, які нещодавно на одному з майстер-класів виготовляли юні читайлики. Нехай тепло сердець, вкладене в ці поробки зігріють серця наших воїнів.

    Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні.

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше