• Величне ім’я – «Захисник Вітчизни»! Величне ім’я – «Захисник Вітчизни»! Величне ім’я – «Захисник Вітчизни»! Величне ім’я – «Захисник Вітчизни»! Величне ім’я – «Захисник Вітчизни»!

    14 жовтня українці святкують одразу чотири свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє – створення Української повстанської армії (УПА), четверте свято – День захисників і захисниць України.

     
    З нагоди такого святкового дня у бібліотеці-філії №9 були проведені різноманітні заходи та оформлені книжкові виставки. У переддень свята бібліотекарі разом з маленькими читачами-другокласниками СПМШ №16 та батьками завітали до військової частини, що на бульварі Олександрійському. Діти привітали військовослужбовців з 72-ої ОМБр ім. Чорних Запорожців солодощами і власноруч зробленими листівками. У відповідь бійці подарували малечі шеврони Збройних сил України та побажали успішного навчання, зростати сильними і бути надійними захисниками своєї Батьківщини.
     
    «Забави козачат на новий лад» – під такою назвою відбувся захід для учнів 4-Д класу СПМШ №16, приурочений Дню захисників та захисниць України та Дню українського козацтва.
     
    Бібліотекар Жанна Харченко розповіла дітям про відважних воїнів України від часів Київської Русі до сучасних кіборгів. Під час перегляду презентації «Цікаво про козаків», яку підготувала Світланою Могорит, діти дізналися про військові традиції та звичаї українського козацтва, хто такі характерники, джури та пластуни, а також приміряли найвідоміший елемент одягу козаків – шаровари. Четверокласники із задоволенням розгадували «козацький» кросворд, доповнювали прислів’я та завзято танцювали гопак.
     
    У приміщенні бібліотеки відбулася зустріч шестикласників ліцею «Білоцерківський колегіум» з військовослужбовцями 72-ої ОМБр ім. Чорних Запорожців Вадимом та Юлією Тарасенко. Вони розповіли дітям про професію військового, важкі будні фронтового життя. З великою зацікавленістю слухали діти розповідь старшого лейтенанта Вадима Тарасенка про його шлях у професію, навчання у військовому виші, перебування в зоні ООС. Поділилися військовослужбовці спогадами про своє дитинство, про навчання в школах Білої Церкви, заняття у спортивних секціях, які стали гарною підготовкою до служби в армії.
     
    Для маленьких читачів-другокласників СПМШ №16 бібліотекарі Жанна Харченко та Світлана Могорит провели літературну гру-конкурс «Джури, юні козаченьки», під час якої діти дізналися про культуру і побут козаків, а також про їхніх юних помічників – джурів. Наприкінці заходу маленькі читайлики отримали посвідчення майбутніх козаків та козачок.
     
    Військово-патріотичну годину «Величне ім’я – «Захисник Вітчизни»!» бібліотекарі провели для 6-А класу, завітавши до БЗШ №6. Захід відбувся у формі діалогу, під час якого діти доповнювали розповідь бібліотекарів про захисників України в різні часи та активно брали участь у вікторині.
     
    Такі заходи для дітей є надзвичайно корисними та сприяють вихованню національно-патріотичних почуттів до рідної землі, захисників України та взаємоповагу один до одного.

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше