• Український дух непереможний

    Український дух непереможний Український дух непереможний Український дух непереможний Український дух непереможний Український дух непереможний

    З переходом на новий церковний календар, День захисників і захисниць України відзначатиметься 1 жовтня. Також у цей день святкуватимемо День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

    До цієї дати бібліотекарки філії №4 сімейного читання запросили другокласників природничо-математичного ліцею-гімназії №16 (класний керівник Ольга Соломаніна) на козацькі забави «Український дух непереможний».

    Бібліотекарка Жанна Харченко розповіла дітям про захисників України від часів Київської Русі до воїнів ЗСУ. Під час перегляду презентації «Цікаво про козаків», підготовленою Світланою Могорит, діти дізналися про військові традиції та звичаї, хто такі козаки-характерники та джури, які страви готували козаки на Січі, а також міряли на себе найвідоміший елемент одягу козаків – шаровари.

    Цікавою була інформація з журналу«Джміль» (тема номера «На шляху до перемоги»), з якого діти дізналися про види нашивок та нарукавний знак ЗСУ – Тризуб. Бібліотекарки розповіли, які шеврони використовують батальйони та бригади наших військових та що вони символізують.

    Школярики із задоволенням відповідали на запитання вікторини, доповнювали прислів’я про козаків та завзято танцювали гопак.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше