• Пам’ятайте, козачата, як воля кувалась…

    Пам’ятайте, козачата, як воля кувалась… Пам’ятайте, козачата, як воля кувалась… Пам’ятайте, козачата, як воля кувалась… Пам’ятайте, козачата, як воля кувалась… Пам’ятайте, козачата, як воля кувалась…

    Історію України неможливо уявити без козаччини. Кожен з нас повинен берегти пам’ять про героїчне минуле свого народу, про людей, які декілька століть тому боролися за вільну Україну.

    День українського козацтва – свято, що відзначається 1 жовтня у День святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем захисників і захисниць України.

    3 жовтня фахівчині книгозбірні №3 завітали до учнів 4-А класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 (класовод Тетяна Кавун) на гостину веселих випробувань «Пам’ятайте, козачата, як воля кувалась».

    Бібліотекарки розповіли дітям про життя і побут українського козацтва. Школярам було запропоновано відправитися в історичну подорож до часів заснування козацтва, познайомитися з устроєм життя, звичаями, законами козаків.

    Діти жваво відповідали на запитання вікторини «Козацька кмітливість», ділилися своїми думками про те, яким повинен бути справжній козак, з цікавістю переглядали книги та журнали.

    Непосидьки охоче взяли участь у веселих випробуваннях: «Кмітливий козак», «Вірю чи не вірю», «Братчики», «Веселий тулумбас», «Вправні хлопці-запорожці».

    Учні довели, що вони дійсно є нащадками справжніх козаків! Козацькому роду не буде переводу!

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше