• Славний рід козацький – захисник країни Славний рід козацький – захисник країни Славний рід козацький – захисник країни Славний рід козацький – захисник країни

    За доброю традицією християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, що святкується 14 жовтня, вважається Днем Українського козацтва та оголошено Днем захисника України. Напередодні свята бібліотекарі філії №4 підготували для четвертокласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 патріотичне свято «Славний рід козацький – захисник країни».

     
    Бібліотекарка Олена Буяненко ознайомила малечу з історією виникнення козацтва, цікавими фактами з життя козаків, їхніми подвигами та пригодами.
     
    Протягом заходу діти читали вірші про Україну та славних козаківдоповнювали прислів’я, відповідали на питання вікторини «Чи знаєте ви історію України?».
     
    Учасники свята довели – сучасні козаки гідні слави своїх предків. Юні козачата із задоволенням взяли участь у рухливих змаганнях та конкурсах на кмітливість: «Збори провізії», «Переправа», «Стрибки на конях», «Кращий оселедець», які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.
     
    Нехай минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, живиться в кожній людині прагнення до вільного та незалежного життя. Працівники книгозбірні привітали присутніх з прийдешнім святом,побажали міцного козацького здоров'я, невичерпної енергії та миру!

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше