• Козацькі витівки

    Козацькі витівки Козацькі витівки Козацькі витівки Козацькі витівки

    Історію України неможливо уявити без козаччини. Кожен з нас повинен берегти пам’ять про героїчне минуле свого народу, про людей, які декілька століть тому боролися за вільну Україну.

    День Українського козацтва – свято, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем захисника України.

    Напередодні свята до бібліотеки-філії №3 завітали учні 7-Акласу Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 на конкурсно-ігрову мозаїку «Козацькі витівки».

    Присутнім було запропоновано заглибитися у історичну подорож до часів заснування козацтва, познайомитися з їхнім устроєм життя, звичаями, законами. Діти жваво відповідали на запитання вікторини «Козацька кмітливість», ділилися своїми думками про те, яким повинен бути справжній козак, з цікавістю переглядали книги про славне військо запорізьке, розміщені на книжковій виставці «Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух!».

    Свій розум, силу, спритність, винахідливість юні козачата показали у різноманітних конкурсах: «Майстерні художники», «Козацька спритність», «Стрибки», «Найсильніша рука», «Поїзд».

    Читачі змагалися у вмінні складати прислів’я в інтелектуальному конкурсі «Кмітливий козак». Розвеселив дітей конкурс «Вірите чи не вірите», у ході якого гравці спростовували або підтверджували різноманітні факти з життя козаків.

    Діти довели, що вони дійсно є нащадками справжніх козаків! Козацькому роду не буде переводу!

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше