• Козацькі перегони

    Козацькі перегони Козацькі перегони Козацькі перегони

    До Дня українського козацтва, що відзначається в Україні 14 жовтня працівники центральної бібліотеки для дітей провели цікаві козацькі перегони «Де козак, там і слава».

    Бібліотекарка Лариса Олійник познайомила читачів з історію виникнення українського козацтва та розповіла легенди «Про козака Кобзаря» та про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею.

    Читальна зала молодшого відділу перетворилася на змагальний майданчик. Сучасні козачата − учні 4-Д класу БЗШ№11, доводили, що вони гідні слави своїх предків. Цікаві завдання чекали на учнів під час конкурсів «Козацька кмітливість», «Козацький одяг», «Козацькі джури».

    Захід пройшов жваво і весело, активними були і козаки, і маленькі козачки. Учасники свята завзято обговорювали січові порядки, відповідали на запитання вікторини «Ой, Січ-мати», розгадували загадки, які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

    Наостанок учні прочитали вірші «Козаки живуть і нині в нас, на рідній Україні» та познайомилися з цікавою літературою про українське козацтво минулих часів та козаків сьогодення, представленою на книжковій виставці «Де козак, там і слава».

     

    Тамара Шпак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше