• Україна – земля козацтва

    Україна – земля козацтва Україна – земля козацтва

    Цьогоріч ми вперше святкуємо величне свято Покрови Пресвятої Богородиці, а разом із ним День захисників і захисниць України та День Козацтва 1 жовтня.

    З нагоди свят для юних читачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка відбулася історична година «Україна – земля козацтва».

    На початку заходу підлітки довідалися цікаві факти з історії українського козацтва, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді. Присутні дізналися про те, хто такі запорожці. Читачів зацікавила інформація про героїчні звитяги козаків, їхні походи, побут та звичаї, про те, як на Запорізькій Січі молодих хлопців приймали у козаки.

    Юні нащадки козацької слави пересвідчились, що в жилах тих, хто захищав і захищає цілісність нашої держави сьогодні, тече справжня козацька кров, вони є мужніми захисниками Вітчизни.

    Бібліотекарка нагадала присутнім про те, що українське козацтво – символ національної самобутності та сили духу українського народу, який надихає українців зберігати свою культурну та історичну ідентичність.

    Увазі користувачів була представлена книжкова виставка «Степ і воля – козацька доля».

    Героїчна боротьба за рідну землю назавжди буде у пам’яті поколінь. Ми щиро бережемо своє, рідне... І пишаємось тим, що ми – українці.

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше