• Моя Україна – колиска козацької волі

    Моя Україна – колиска козацької волі Моя Україна – колиска козацької волі Моя Україна – колиска козацької волі

    1 жовтня українці відзначають День козацтва та День захисників України.

    З нагоди свят, вшановуючи Героїв, які віддали своє життя за Україну, дякуючи всім, хто сьогодні захищає рідну землю, бібліотекарки філії №6 організували та провели патріотичну годину «Лине слава козацька із далечі віків» для читачів – учнів 4-Б класу БПШ №23 (класовод Надія Васильєва). Четвертокласники здійснили екскурс в історичне минуле нашої держави – добу українського козацтва. А допомагала їм у цьому завідувачка філією Надія Гаврилова.

    Щоб краще відчути життя козаків, хлопчики взяли участь у козацьких розвагах. Учасники двох куренів «Пуля» і «Козачок» проявили себе як справжні нащадки героїчних запорожців. Вони демонстрували силу, спритність, витривалість, товариськість, взявши участь у конкурсах: «Біг у мішках», «Козацька кмітливість», «Найсильніший», «Хто швидше», «Забави кашоварів». Дівчатка взяли участь у вікторині для вболівальників та конкурсі «Вірю – не вірю».

    А ще діти танцювали гопака, пили квас та їли кашу, яку приготувала бібліотекарка Людмила Романюк.

    Учасники заходу опанували цілий пласт козацької культурної спадщини, збагатилися знаннями про традиції, побут і звичаї українських козаків. Козацькі розваги пройшли на славу, подарували всім учасникам програми гарний настрій, а хлопці, пройшовши усі випробовування, довели, що вони – справжні нащадки козаків.

    У книгозбірні оформлена книжкова виставка «Запорізькі козаки – наша слава навіки», на якій представлені книги, що висвітлюють легендарне Військо Запорізьке, розповідають про славу, мужність та кмітливість козаків, які «мчали світом, як вороний кінь диким полем».

    День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок удосягнення Україною своєї незалежності.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше