• Будьмо достойні козацького роду

    Будьмо достойні козацького роду Будьмо достойні козацького роду

    З метою поглиблення знань дітей про життя запорізького козацтва, його ролі в історії українського народу та виховання у малечі любові до рідного краю, напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України, працівники бібліотеки-філії №6 провели годину козацьких традицій «Будьмо достойні козацького роду» для учнів 3-А класу БЗШ №23 (класовод Наталія Гладка).

    Бібліотекарі підготували для третьокласників цікаві повідомлення про побут та життя козаків, їхні звичаї, ознайомили з історією розвитку українського козацтва, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді. Присутні також ознайомилися з книжковою виставкою «Українське козацтво – відгомін віків», яка розкриває визначні події української історії, героїку і трагізм козацької доби, розповідає про окремих історичних осіб, розкриває місце і роль України в сучасному світі.

    Кульмінацією заходу стали козацькі розваги. Між собою змагалися хлопчики, а дівчата були глядачами і вболівальниками. Дві команди: «Січові стрільці» і «Козачата» мали показати свою вправність і кмітливість у різноманітних іграх та конкурсах.

    Під час змагань юним козачатам довелося пройти через дев’ять випробовувань, саме стільки, скільки було колись порогів на Дніпрі. Свою фізичну силу вони показали взявши участь у конкурсах «Сильна рука» та «Перетягування канату», а обережність і винахідливість – «Переправа» і «Втеча з полону».

    Гамірно і весело було в залі під час конкурсів «Верхова їзда» і «Стрибки в мішку». Творчі здібності та витривалість команди проявили у конкурсі «Хто кого перетанцює». Цікавим і пізнавальним став ерудит-турнір «Стежками козацької слави».

    З усіма етапами змагань хлопчики впорались на відмінно. Та все ж, перемогу здобула команда «Січові стрільці» (отаман Максим Розгон). Учасники козацьких ігор отримали солодощі із символічною назвою «Козацькі забави», а всіх присутніх бібліотекарі пригостили кулішем.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше