• Слава козацька не вмре, не поляже!

    Слава козацька не вмре, не поляже! Слава козацька не вмре, не поляже! Слава козацька не вмре, не поляже! Слава козацька не вмре, не поляже!

    Напередодні Дня Захисника Вітчизни в бібліотеці-філіалі №6 відбулося дитяче свято «Козацькі розваги», участь у якому взяли учні 3-Б класу БЗШ №23 (класовод Ірина Пащенко). На захід завітав волонтер Костянтин Климчук, разом з яким діти здійснили заочну подорож у добу козацтва – від минулого до сьогодення. Пан Костянтин представив на розсуд дітвори свою книгу «Казка про козака Степана, його пригоди та кохання».

    Завідуюча філією Надія Гаврилова ознайомилися третьокласників із життям козаків, побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі.

    Кульмінацією свята стали розвагита ігри. Нащадки славних козаків показали свої знання з історії козацтва, продемонстрували фізичну міць та силу. Козачата залюбки змагалися у конкурсах: «Сила духу», «Повзунець», «Перетягування канату», «Козак – інтелектуал», «Приготування кулешу», демонструючи відвагу, спритність та силу, витривалість і мужність, що споконвіку були притаманні козакам, куштували козацьку кашу.

    Волонтера Костянтина Климчука на свято запросили не випадково. Третьокласники разом із бібліотекарями зібрали солодощі для вояків, які відстоюють цілісність України на Сході та зі словами подяки: «Ми дякуємо Вам за Батьківщину, за мову, за життя! За те, що зранку у кімнаті ми сонце бачимо в вікні, за те, що подих чути, ми вдячні Вам усім», передали гостинці до зони АТО. А ще, малеча сподівається, що їхні подарунки порадують і Віталія Вовнянко, батька їхнього однокласника Владислава, який служить у штабі біля Авдіївки. Зі святом, дорогі захисники!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше