• Ми веселі козачата, ми нащадки козаків

    Ми веселі козачата, ми нащадки козаків Ми веселі козачата, ми нащадки козаків Ми веселі козачата, ми нащадки козаків Ми веселі козачата, ми нащадки козаків Ми веселі козачата, ми нащадки козаків

    Напередодні Дня козацтва та Дня захисників України читальна зала бібліотеки-філії №6 перетворилася на ігровий майданчик «Ми веселі козачата, ми нащадки козаків». Сучасні козаки гідні слави своїх предків. І це довели учні 1-А класу БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська) під час козацьких забав.

    Бібліотекарі презентували першокласникам книгу Тараса Каляндрука «Дітям про Козаків», з якої вони дізнались про українських козаків, пластунів та характерників, їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя. Розповідь доповнювали численними ілюстраціями козацького побуту та бойових звитяг, переглянули відеофільм «День захисника України: історія свята» та взяли участь у поетичній хвилині «Ми діти козацького роду».

    А потім дві команди першокласників «Сотники» та «Полковники», залюбки взяли участь в іграх, які для них підготували працівники книгозбірні. Першокласники із задоволенням занурились в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби, взявши участь у рухливих змаганнях та інтелектуально-патріотичних конкурсах на кмітливість і силу: «Богатирська сила», «Хто швидше напоїть коня», «Перегони у мішках», «Загадкова скринька», «Спостережливий». А скільки задоволення отримала дітвора під час конкурсу «Дайте нам побільше каші – перемоги будуть наші!» В наполегливій боротьбі перемогла – Дружба! Команди показали, що вони гідні нащадки славного козацького роду. Справжні козаки! За що й отримали солодощі від бібліотекарів.

    Та й яке свято без танцю? З піднесеним настроєм діти виконали «Український гопак». На завершення заспівали українську пісню про козаків та прослухали козацькі марші.

     

    Надія Гаврилова.

     




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше