• З глибин сторіч козацький клич

    З глибин сторіч козацький клич З глибин сторіч козацький клич З глибин сторіч козацький клич З глибин сторіч козацький клич З глибин сторіч козацький клич

    До Дня українського козацтва у центральній бібліотеці для дітей була проведена історична гра-круїз для учнів 6-А класу БЗШ №4 (кл.кер. М.Мар’яновська).

    Завідуюча відділом ЦДБ Інна Кабула розповіла про три величні свята, які відзначаються 14 жовтня: День Козацтва, День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці. День Покрови – одне із знаменних християнських свят, найбільше свято для козаків.

    Діти з цікавістю слухали розповідь про героїчні подвиги запорізьких козаків, їхню віру в силу Покрови, яку вважали своєю покровителькою і заступницею.

    Особливу зацікавленість дітей викликала історія про те, як на Запорізькій Січі молодих хлопців приймали у козаки, про козацький побут і звичаї.

    Щоб визначити, хто ж більше всього схожий на козака, Інна Анатоліївна запропонувала учням пройти через випробування-конкурси. Дві команди: «Веселий курінь» та «Козачата» вступили у двобій.

    Приємно було бачити серед учасників конкурсів не тільки хлопців-козачат, а й дівчат. Учасники команд продемонстрували швидкість, силу, спритність справжніх козаків.

     

    Тамара Шпак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше