• Повітря тут пронизане історією

    Повітря тут пронизане історією Повітря тут пронизане історією Повітря тут пронизане історією Повітря тут пронизане історією

    Традиційний вересневий день краєзнавства, присвячений Дню міста у бібліотеці №5 цьогоріч пройшов під назвою «Автографи історії на вулицях Білої Церкви».

    Вулиці міста…Широкі і вузенькі, сучасні і старовинні, затишні і велелюдні, вони є німими свідками і сучасниками багатьох подій. В них – наша історія, вони – наша сучасність, яка через кілька поколінь також стане історією. Саме про це у довірливій розмові зі своїми користувачами говорили бібліотечні фахівці впродовж дня14 вересня.

    Про цікаві факти з минувшини білоцерківських вулиць йшла мова у книжковій візії «Історія міста на сторінках книг», що дала можливість відчути подих епох, а також по-новому подивитися на місто з його відомими особистостями, архітектурними перлинами, дивовижними подіями.

    Наприклад, відкриттям для багатьох став факт про те, що у давнину Біла Церква поділялася не на вулиці, а на родові садиби і родинні хутори, а останні у свою чергу ставали кутками.

    Вулиці, провулки і площі дістають свої назви невипадково – вони тісно пов’язані з багатовіковим життям міста, історичними подіями. Щоб пізнати їхню історію, розкрити таємниці, які вони несуть через століття, найактивніші читачі разом з бібліотекарями здійснили пішохідну мандрівку «Духовні перлини Білої Церкви».

    Цього дня своїм літературним наповненням, оригінальними цитатами та яскравими ілюстраціями привертали увагу постійнодіюча виставка краєзнавчої літератури «Княже місто, овіяне легендами» та книжкова виставка-ювілей «Незвідані стежки «Олександрії»( до 235 річчя дендропарку) .

    Справжнім сюрпризом стала літературна зустріч з нашою колегою, завідувачкою відділом комплектування і обробки літератури Тетяною Ніконенко, твори якої надруковані у білоцерківських часописах «Громадська думка», «Замкова гора», львівській газеті «Життя. Історії», а також у новій збірці оповідань, яка готується до друку.

    Присутні із задоволенням слухали прекрасні прозові мініатюри в авторському виконанні та були щиро зворушені щемливими, глибокими та витонченими новелами, особливо ностальгійною «Нашою вулицею». Тому що на житттєвому шляху кожного були і рідна стежина, і такі ж баба Галя з бабою Настею, і учителі від Бога…

    Тож, зустріч, як і захід в цілому, були дуже атмосферними та залишили багато приємних спогадів. Адже головним для міста залишаються не старовинна бруківка чи сучасні архітектурні ансамблі,а люди, які проживають у цьому місті, на цих вулицях. І саме вони творять історію міста, його сучасне і його майбутнє.

     

    Наталя Семененко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше