• Мандри у часі

    Мандри у часі Мандри у часі Мандри у часі

    Старовинне місто Біла Церква внесено до списку історичних міст України. Воно має велику кількість куточків, пов’язаних з історією не тільки нашого краю, а й усієї України. Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. З метою популяризації краєзнавчої літератури, залучення юних читачів до активного пізнання рідної землі в бібліотеці-філії №1 для дітей був проведений День краєзнавства «Автографи історії на вулицях Білої Церкви».

    Протягом дня в читальній залі та на абонементі бібліотекарки знайомили користувачів з літературою, представленою на книжковій виставці «Мій край – моя історія жива» та книжковій викладці «Люби, мій друже, край свій рідний!»

    Під час інформини «Вулиці Білої Церкви розповідають» юні читачі дізналися про історію заснування міста, заочно помандрували його затишними вуличками, з неабияким завзяттям долучилися до пазл-вікторини «Впізнай куточки свого міста».

    Увазі присутніх був запропонований краєзнавчий екскурс «Мандри у часі», присвячений скульптурним мініатюрам Білої Церкви. На захід завітали шестикласники Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи №1 (класовод Ніна Забуга). Цікавою і пізнавальною була розповідь головного спеціаліста відділу охорони культурної спадщини і туризму Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Олександри Залевської про історію й культуру рідного краю та про ідею створення в місті міні-скульптур.

    Діти залюбки «пройшлися» путівником «Мандри у Часі», авторами якого є білоцерківський історик Євген Чернецький, художник Олександр Дмитренко та поетка Ірина Бало. Юні читачі відкрили для себе таємниці й цікаві події, пов’язані з майже тисячолітньою історією Білої Церкви. Історичний екскурс супроводжувався слайд-презентацією «Скульптурки – символи міста Біла Церква», яку підготували працівники бібліотеки.

    Проведений екскурс поповнив запас знань з історії міста та викликав бажання у дітей відшукати усі 12 скульптурок.

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше