• Наше місто нині святкує іменини

    Наше місто нині святкує іменини Наше місто нині святкує іменини Наше місто нині святкує іменини Наше місто нині святкує іменини Наше місто нині святкує іменини

    До святкування 987-ї річниці від дня заснування міста Біла Церква в бібліотеці-філії №6 пройшов День краєзнавства «Вулиці Білої Церкви розповідають», основною метою якого стала популяризація краєзнавчої літератури, поглиблення знань з історії та культури рідного міста.

    Читачі – учні 4-А класу БЗШ №23 (класовод Наталія Гладка) взяли участь у краєзнавчій мандрівці разом з Анатолієм Бондарем, співавтором 6 книг та 100 статей з Білоцерківського краєзнавства, працівником відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС, вчителем історії гімназії №1. Вирушивши з вулиці засновника міста – Ярослава Мудрого, подорожували широкими і вузькими, старовинними і сучасними, затишними і велелюдними вулицями Білої Церкви. Розповідь краєзнавця була цікавою та пізнавальною. Не залишив поза увагою пан Анатолій і мікрорайон, в якому проживають учасники заходу. Діти довго не хотіли відпускати гостя, поставивши йому безліч запитань.

    Бібліотекар Світлана Шута презентувала присутнім дайджест «Вулиці Білої Церкви розповідають» та інформаційний довідник з перейменування вулиць міста у 2016 році «Декомунізація в Білій Церкві».

    Хроноскоп «Ярослав Мудрий – засновник Білої Церкви» був запропонований читачам – жителям мікрорайону. Усі бажаючі переглянули слайд-презентацію «Ім’я Ярослава Мудрого на мапі Білої Церкви» та здійснили віртуальну подорож на Замкову гору, «пройшлися» вулицею Київського князя Ярослава Мудрого, яка починається від Соборної площі та тягнеться на до вулиці Київської. З’ясувалося, що у різні часи вулиця носила назви: Поштова, Київська, а також Максима Горького, про що нагадує меморіальна дошка, розміщена на одному з житлових будинків, а в 1992 році вулицю Горького було перейменовано і при цьому розділено на дві частини. Першу, що належала старому місту, було названо вулицею Ярослава Мудрого. Іншій частині було повернено її попередню історичну назву – вулиця Київська.

    Вулицями міста віртуальним трамвайчиком подорожували й вихованці групи «Вишенька» ДНЗ №27 (вихователь Ганна Бойкова). Стартувала подорож із зупинки «Пізнавальна», на якій діти переглянули відеоролик «Біла Церква з висоти пташиного польоту». На станції «Історична» бібліотекар Людмила Романюк познайомила дітей з вулицями мікрорайону, на «Літературній» – з дитячими творами Тетяни Строкач та Ніни Опанасенко, а на «Розважальній» на малечу чекала гра-вікторина «Люби і знай свій рідний край».

    Бібліоподорож «Щоб краще дізнатись про край, легенди чарівні читай» проведено з маленькими читайликами групи «Калинка» ДНЗ №27 (вихователь Тетяна Бабич). Присутнім була презентована книга «Українські народні казки та легенди». Діти, затамувавши подих, уважно прослухали легенди про походження назви міста Біла Церква та переглянули слайд-презентацію «Історичними місцями міста». Дітлахи залюбки взяли участь у грі «Знайди свій будинок».

    Поетичну хвилинку «Оспівана в слові моя Біла Церква» проведено з молодшими читачами книгозбірні. Свою любов до міста діти продемонстрували, читаючи вірші Анатолія Кульчицького, Володимира Іванціва, Андрія Гудими про Білу Церкву.

    На абонементі книгозбірні бібліотекарі оформили книжкову виставку «Біла Церква – наш дім», а в читальній залі була доповнена новими матеріалами постійнодіюча виставка «Біла Церква – любов моя». Протягом дня читачі мали можливість ознайомитися з теками, присвяченими історії, економіці, культурі, екології Білої Церкви.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше