• Вулиці міста розповідають …

    Вулиці міста розповідають … Вулиці міста розповідають …


    Кожен українець, юний чи дорослий, незалежно від освіти, релігійних поглядів, повинен знати правдиву історію, усвідомлювати, хто ми такі, чиї ми діти, на якій землі живемо.

    Для кожного жителя того чи іншого населеного пункту дуже важливо знати й усвідомлювати історію свого міста, села, вулиць, якими він ходить кожного дня. Знаючи справжню історію становлення своєї держави, нація не допустить повторення помилок минулого.

    Саме з цією метою в бібліотеці-філії №1 для дітей відбулася зустріч вихованців літнього мовного табору «Merryland», що діє при БСШ №9, з краєзнавцем, працівником відділу інформаційно-краєзнавчої роботи міської ЦБС, автора багатьох краєзнавчих публікацій Анатолієм Бондарем.

    В невимушеній атмосфері відбувся діалог між краєзнавцем і вихованцями табору. Під час бесіди учні детальніше дізналися про історію Білої Церкви: про її заснування, про найбільш достовірні версії походження назви міста. Анатолій Володимирович розповів про старе та нове місто, про архітектурні споруди, їхнє значення для Білої Церкви. Дітям було цікаво дізнатися про найдавнішу архітектурну споруду міста – Микільську церкву та про історію деяких вулиць, зокрема: Богдана Хмельницького, Підвальної, Ярослава Мудрого (колишньої Київської), Замкової. Відкриттям для юнаків і дівчат була розповідь про дві білоцерківські брами – Київську (в районі сучасної площі Тараса Шевченка) та Сквирську – в районі «Укртелекому» на Олександрійському бульварі. Про існування вулиці Євгена Коновальця та її розташування більшість дітей не знала взагалі, як і про самого Євгена Коновальця та його роль в історії України та нашого міста також.

    Зустріч закінчилася переглядом фільму «Цукерки для команданта» із серіалу «Собор на крові».

     

    Юлія Волошина.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше