• Вулиці Білої Церкви розповідають… Вулиці Білої Церкви розповідають… Вулиці Білої Церкви розповідають… Вулиці Білої Церкви розповідають…

    Кожен із нас народився і виріс в якомусь певному населеному пункті, кожен із нас відчуває любов до цієї маленької, найдорожчої для кожного, батьківщини. Любов до неї починається з любові до батьків, рідного дому, рідної вулиці. В дитинстві чи вже в дорослому віці ми цікавимося, чому саме так називається провулок, чи вулиця?
     
    Назви вулиць тісно пов’язані з історією міста; подіями, що на них відбулися; історією їхньої забудови; виникненням і розвитком підприємств, установ та закладів; історією окремих будинків і споруд; біографіями видатних людей тощо.
     
    11 вересня у бібліотеці-філії №3 пройшов День краєзнавства «Вулиці Білої Церкви розповідають…». Для широкого загалу користувачів у читальній залі була представлена книжкова виставка «Рідне місто у вулицях та обличчях» та облаштована фотозона «Світлини з минулого».
     
    Вихованці школи раннього розвитку «Чудо-Чадо» малювали вулицю, на якій живуть. Їхні витвори були розміщені на виставці «Живу у Білій Церкві і цим пишаюся».
     
    Для читачів – учнів 5-В, 6-Б, 7-Б, 7-В, 8-А класів БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» бібліотекарі підготували годину пізнань і відкриттів «Вулиці міста: вчора й сьогодні», краєзнавчу вікторину «Люби, досліджуй, вивчай». Школярів зацікавив бібліогід «Край-легенда – моя Біла Церква» за висновками досліджень краєзнавця Євгена Чернецького про Голендерню, підземелля Білої Церкви.
     
    Під час поетичного вернісажу «Краю мій, оспіваний у віршах» діти декламували вірші про рідне місто та оформили плакат з побажаннями щодо розвитку міста «Любе місто, я тобі бажаю…».

    Тетяна Драбинко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше