• День краєзнавства «Пам’ятники видатним особистостям у Білій Церкві» відбувся у ЦДБ

    День краєзнавства  «Пам’ятники видатним особистостям у Білій Церкві» відбувся у ЦДБ День краєзнавства  «Пам’ятники видатним особистостям у Білій Церкві» відбувся у ЦДБ День краєзнавства  «Пам’ятники видатним особистостям у Білій Церкві» відбувся у ЦДБ

    Біла Церква має значну кількість пам’ятників та визначних місць, що відображають її історію: як окремих подій та епох, які пережило місто, так і персоналій, безпосередньо пов’язаних з ним.

    Видатним особистостям Білої Церкви працівники центральної бібліотеки для дітей присвятили День краєзнавства, який відбувся 29 травня.

    Увазі користувачів була запропонована відеомандрівка «Біла Церква – Forever!». Протягом дня читачі різних вікових категорій, переглядаючи цей відеосюжет, подорожували тихими й привітними вуличками та широкими проспектами улюбленого міста, алеями та стежками дендрологічного парку «Олександрія», ближче знайомилися з багатою та витонченою архітектурою храмів і церков, видатними пам’ятками історії, архітектури та мистецтва.

    В читальній залі експонувалася книжкова виставка-інсталяція «Я до тебе, мій краю, моя Біла Церкво, незрадливу любов крізь життя пронесу», біля якої працівниками книгозбірні провели огляд літератури «Відкрий для себе рідне місто». Презентовані видання ознайомили дітей та підлітків з книгами, що висвітлюють історичний шлях Білої Церкви, етнографію, природу, екологічні проблеми. Також за допомогою представлених на виставці книг читачі дізналися про розвиток економіки і культури міста, суспільно-політичне життя, нові книги письменників-краян, історичні пам’ятки, видатні постаті Білої Церкви.

    Зацікавила відвідувачів і презентація фотовиставки «Увічнені у камені». Діти дізналися багато цікавої інформації про пам’ятники Білої Церкви: Ярославу Мудрому, засновнику городища-фортеці Юр’їв; Олександрі Браницькій, засновниці дендропарку «Олександрія», Грецькому воїну (Гладіатору); українському гетьману Богдану Хмельницькому; гренадерам 2-го Київського козачого полку, сформованого у Білій Церкві, який брав активну участь у війні 1812 року; великому Кобзарю – Тарасу Шевченку, що неодноразово відвідував Білу Церкву; пам’ятну стелу повстанцям під проводом Криштофа Косинського тощо.

    Читачі мали можливість взяти участь у віртуальній краєзнавчій вікторині «Наш край легендами та славою повитий», грі-пазлі «Місто чудове, місто старовинне».

    Сподіваємося, що всі запропоновані заходи в рамках Дня краєзнавства допоможуть юним білоцерківцям краще пізнати рідний край та його історію.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше