• Вулиці міста розповідають…

    Вулиці міста розповідають… Вулиці міста розповідають… Вулиці міста розповідають… Вулиці міста розповідають… Вулиці міста розповідають…

    Де б ми не перебували, куди б не пролягли наші нелегкі життєві дороги, ми завжди, хоча б думками, повертаємося до рідних місць. Та, щоб насправді любити свій рідний край, його треба добре знати.

    З нагоди Дня міста фахівчині бібліотеки-філії №2 підготували для своїх користувачів День краєзнавства «Автографи історії на вулицях Білої Церкви».

    У Білоцерківській гімназії-початковій школі №13 відбулася зустріч п'ятикласників з краєзнавцем, працівником відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС ім. П.Красножона, автором багатьох краєзнавчих публікацій – Анатолієм Бондарем.

    Анатолій Володимирович підготував для школярів цікавий екскурс у сиву давнину. Історик детально розповів про історію мікрорайону «Заріччя», де проживають учасники заходу, а також зупинився на темі перейменування вулиць.

    Анатолій Бондар підготував і годину краєзнавства «Просвітницька діяльність Петра Лебединцева», під час якої дев'ятикласники дізналися про життя і діяльність церковного і громадського діяча, педагога та історика Петра Гавриловича Лебединцева. Також старшокласників зацікавила історія заснування Білоцерківської гімназії-початкової школи №13.

    А семикласники взяли участь у краєзнавчій грі-вікторині «Що я знаю про рідне місто?», яку провела бібліотекарка Олена Буяненко. Дві команди змагалися в різних конкурсах та змаганнях, продемонструвавши чудові знання з історії та сьогодення нашого стародавнього міста.

    Спеціально до Дня Білої Церкви у читальній залі книгозбірні було оформлено виставку художніх робіт «Живу тобою місто рідне», на якій представлені фотокартини на полотні членів Київського обласного осередку ВГО інвалідів «ІРСТ» (голова Сергій Борисович Слободянюк).

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше