• Купальські чари

    Купальські чари Купальські чари Купальські чари Купальські чари Купальські чари

    Багато чудових свят має український народ. Усі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничою силою та глибоким змістом обрядами. Але, мабуть, одним з найдивовижніших, найколоритніших та наймістичніших є свято Івана Купала, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

    6 липня до бібліотеки-філії№2 на етно-годину «Купальські чари» завітали вихованці дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Ровесник» та «Перлина».

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла про походження свята та, як його святкують на Київщині, ознайомила присутніх з народними повір’ями, легендами та обрядами купальської ночі.

    Одним із атрибутів свята Івана Купала є віночок, сплетений з різноманітних трав та квітів. Мистецтво плести вінок — ціла наука, яку сьогодні майже забули. А раніше вона передавалася з покоління в покоління. Важливо було знати, як і коли збирати квіти, як вплітати і зберегти, яке зілля з яким поєднувати. Про це дізналися учасники дійства під час майстер-класу з плетіння купальських віночків. Протягом години дівчатка чаклували над своїми виробами і в них все вдалося!

    Окрім плетіння вінків присутні відгадували загадки та взяли участь у вікторині «Що ви знаєте про магічне свято?». Не обійшлося на святі без обрядового деревця – Марени, яку діти прикрашали квітами та стрічками.

    Усі щиро подякували фахівчиням бібліотеки за гарне свято у дружньому колі.

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше