• Квітки збирати – вінки сплітати

    Квітки збирати – вінки сплітати Квітки збирати – вінки сплітати Квітки збирати – вінки сплітати Квітки збирати – вінки сплітати Квітки збирати – вінки сплітати

    7 липня відзначаємо одне із найдивовижніших, найзагадковіших та наймістичніших свят – Івана Купала. З глибини віків прийшло до нас Купало – свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят, свято тепла, зелені, молодості та кохання. З особливим трепетом завжди очікували на це свято юнаки та дівчата. Адже всі вони щиро вірили, що в ніч з 6 на 7 липня можна дізнатися про свою долю, чи будеш наступного року в парі, чи судилося тобі вийти заміж, одружитися.

     

    У Купальську ніч польові та лісові квіти і трави набирають виняткових чарівних властивостей, великої лікувальної сили. Вранці, як тільки розвидниться, дівчата йшли до лісу та в поле збирати квіти для вінків.

    6 липня у бібліотеці-філії №3 відбувся майстер-клас «Квітки збирати – вінки сплітати» для членкинь клубу «Пролісок», які прийшли на захід разом зі своїми онуками. Спочатку учасники дійства мали можливість познайомитися з незвичними цікавими традиціями купальської ночі, переліком квітів та рослин, які вплітають у вінок, їхніми цілющими властивостями. Потім і діти, і дорослі захопилися плетінням вінків.

    На заході звучали українські народні купальські пісні у виконанні хору

    ім. Григорія Верьовки.

    До свята в читальній залі бібліотеки розгорнута книжкова виставка «Сплітала серцем я вінок», яка дає можливість всім бажаючим ознайомитися з обрядами купальської ночі.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше