• Ніч, коли цвіте папороть

    Ніч, коли цвіте папороть

    6 липня до свята Івана Купала, що пов’язане із міфами, легендами та стародавніми віруваннями, бібліотекарі філії № 2 підготували народознавчий калейдоскоп «Ніч, коли цвіте папороть», під час якого користувачі ознайомилися з культурою побуту українського народу, з історією виникнення свята Івана Купала, пов’язаними з цим днем звичаями, обрядами, прикметами, повір’ями та традиціями святкування.

    Бібліотечні фахівці запропонували увазі читачів книжкову виставку «Ніч,коли цвіте папороть». Окраскою виставки стали книги: «Ілюстрована енциклопедія українського народу», «Українська усна народна творчість», «Українці: Свята,традиції,звичаї», «Міфи України», «Дідух», «Історія України в казках та легендах», «Природа України в казках та легендах», «Українське народознавство». У цих виданнях розкривається суть вабливої магії купальської ночі з її чарами, обрядами та несподіваними перетвореннями. З давніх-давен живуть у народі повір’я про магічну силу папороті, зірваної у ніч на Івана Купала.

    Свято Івана Купала – традиційне народне свято, яке подарувало нам в спадок багатющий скарб звичаїв. І ми мусимо зберегти його та нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв’язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам’ять народу.

    Ірина Шекера.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше