• Чари Купальського свята

    Чари Купальського свята Чари Купальського свята Чари Купальського свята Чари Купальського свята Чари Купальського свята

    Свято Івана Купала найколоритніше та найцікавіше магічне народне дійство. За повір’ями, саме цього дня квіти і трави набувають справжньої магічної сили і цілющих властивостей.

    6 липня на бібліотечному подвір’ї філії №4 відбувся народознавчий калейдоскоп «Чари Купальського свята» учасниками якого стали члени клубу «Зарічани та юні читачі книгозбірні.

    Бібліотекарка Ірина Тупчій ознайомила присутніх з народними повір’ями, легендами та обрядами купальської ночі, пов’язаними з водою, вогнем і травами, народними приказками та прикметами, іграми, які влаштовували наші предки в цей святковий день.

    Головним атрибутом свята Івана Купала є віночок, сплетений з різноманітних трав та квітів. Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розкрила секрети плетіння вінків, адже купальський вінок – це не просто окраса, а й оберіг та разом із учасницями заходу Ольгою Хміль, Валентиною Поліщук та Світланою Журавльовою провела майстер-клас із плетіння Купальського вінка.

    Протягом години дівчатка чаклували над своїми виробами і в них все вдалося! Радості не було меж. На святі звучали українські народні пісні купальського циклу у виконанні членів клубу «Зарічани», присутні відгадували загадки, водили хороводи навколо гільця «Купайлиці», взяли участь у грі «Купалочка-Фортуночка».

    Гарний настрій та доброзичлива атмосфера зробили свято незабутнім та яскравим. Усі щиро подякували працівникам бібліотеки за гарне свято у дружньому колі.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше