• На калину роса впала – в нас на вулиці Купала

    На калину роса впала – в нас на вулиці Купала На калину роса впала – в нас на вулиці Купала На калину роса впала – в нас на вулиці Купала На калину роса впала – в нас на вулиці Купала На калину роса впала – в нас на вулиці Купала

    Купала – найбільше свято літа. У сучасному світі, як і багато століть тому, на Івана Купала існує традиція плетіння вінків з різноманітних трав, квітів і гілочок дерев.

    Популяризація народних свят, обрядів та традицій є завжди актуальною у роботі книгозбірень. З нагоди свята Івана Купала у бібліотеці-філії №6 проведено етно-подорож «Пливи, пливи віночку». На захід запросили активних юних читачок та членкинь клубу «Фітовітальня», які передавали молодшому поколінню досвід плетіння вінків.

    Бібліотекарі розповіли присутнім про традиції святкування цього чарівного свята, про дивну квітку папороті, про символ магічної Купальської ночі – багаття. Нагадали і про квіти, які потрібно вплітати у вінок на Івана Купала та, що означає кожна рослина. Саме із духмяних цілющих трав: любистку, чорнобривців, деревію, безсмертника, ромашки, волошки та польових квітів діти сплели свої віночки, а хто раніше не знав, як це робити, була чудова нагода повчитись.

    Працівники бібліотеки пригостили присутніх традиційними стравами свята – пиріжками з вишнями та вишневим компотом.

    Про красу і неповторність Івана Купала, історію виникнення свята, пов’язані з цим днем звичаї, обряди, прикмети, повір’я та традиції святкування читачі бібліотеки можуть докладніше дізнатися із літератури, яка представлена на книжковій виставці-інсталяції «Зачаровані Купальські огні».

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше