• Ой на Івана, та й на Купала, дівчата в лузі квіти збирали, вінки сплітали

    Ой на Івана, та й на Купала, дівчата в лузі квіти збирали, вінки сплітали Ой на Івана, та й на Купала, дівчата в лузі квіти збирали, вінки сплітали Ой на Івана, та й на Купала, дівчата в лузі квіти збирали, вінки сплітали Ой на Івана, та й на Купала, дівчата в лузі квіти збирали, вінки сплітали Ой на Івана, та й на Купала, дівчата в лузі квіти збирали, вінки сплітали

    Якого кольору літо напередодні Івана Купала? Звичайно, сонячного! А ще всіх кольорів квітів і трав з купальського віночка.

    На традиційне народне свято до бібліотеки сімейного читання завітали читачі, щоб взяти участь у купальському обрядовому дійстві.У читальній залі книгозбірні дівчатка з великим задоволеннямі старанністю оздоблювали купальське гільцепольовими та городніми квітами, обвішували цукерками, різнокольоровими стрічками. Верхівку прикрасиливіночком з барвінку таз радістю водили купальський танок навколо обрядового деревця.

    Завідувачка бібліотекою Катерина Волинець розповіла дітям про історію свята, його вікові традиції та особливості святкування на Київщині.

    Під мелодії народних пісень дівчатка вплітали у вінки різнотрав'я української землі: духмяну душицю, лаванду, ромашки, біло-рожевий деревій і гордовиті майори, голівки соняшника, блакитноокі волошки, любисток, мальви. І вже через мить красувалися на голівках дівчаток віночки, сплетені з любов’ю, ніжністю і радістю.

     

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше