• Плету, плету віночок, гарний, з барвіночку

    Плету, плету віночок, гарний, з барвіночку Плету, плету віночок, гарний, з барвіночку Плету, плету віночок, гарний, з барвіночку Плету, плету віночок, гарний, з барвіночку Плету, плету віночок, гарний, з барвіночку

    Якого кольору літо в день на Івана Купала? Звичайно, сонячного, бо сонечко всіх вітає з християнським святом Різдва Святого Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. Існує повір’я, що в ніч на Івана Купала дерева переходять з місця на місце і розмовляють між собою, рослини набирають цілющої сили, а закохані шукають цвіт папороті. А ще, напередодні свята, за давньою традицією, дівчата плетуть вінки, пускають їх на воду, щоб дізнатисяпро свою долю.

    До свята Івана Купала працівники бібліотеки-філії №9 організували для відвідувачів табору «ЛітоГрай» майстер-клас із виготовлення купальських вінків.

    Завідуюча Катерина Волинець розповіла дітям про традиції святкування Івана Купала на Київщині, а бібліотекарі разом з дівчатками плели різнокольорові віночки. Не залишилися осторонь і хлопчики – вони готували подарунки-сюрпризи для своїх мам і маленьких сестричок.

    А яке народне свято без купальських пісень? «Плету, плету віночок, гарний, з барвіночку», – співали дівчатка, вплітаючи, крім барвінку, духмяні душицю і лаванду, різнокольорову ромашку, ніжно-фіолетові квіточки безсмертника, біло-рожевий деревій, гордовитих майорів, голівки соняшника та багато інших красивих квітів української землі.

    Якого кольору літо напередодні Івана Купала? Звичайно, сонячного. А ще, всіх кольорів квітів і трав з купальського віночка.

     

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше