• Сковороди зоря у вічність промовля

    Сковороди зоря у вічність промовля Сковороди зоря у вічність промовля

    3 грудня виповнилося 300 років з дня народження мандрівного філософа, просвітителя-гуманіста та поета Григорія Сковороди.

    В рамках Дня інформації «Неспійманий світом Григорій Сковорода» у бібліотеці-філії №4 відбулася літературна година «Сковороди зоря у вічність промовля» для членів клубу «Любисток».

    Завжди знаходяться люди, які мають Сковороду «за свого», люблять його як друга і шанують як учителя. Такою виявилася Віра Гребень, вчителька української мови та літератури Білоцерківської гімназії №2, яку працівники книгозбірні запросили на зустріч. Поціновувачка творчості зауважила, що за ці роки ім’я Сковороди та його творчість не втратили ані свого значення, ані цінності для усіх, хто любить свободу і любить мислити.Сковорода вічний. Його праці – століттями вчать, надихають, мотивують.

    Бібліотекарка Олена Буяненко ознайомила присутніх зі сторінками життя та творчості мислителя. Присутні переглянули відеоролик «Григорій Сковорода, як символ мудрості української землі». Учасники заходу зачитували улюблені цитати, які ніколи не втратять актуальності: Що таке щастя? Як бути щасливим? Що таке благе життя?

    Члени клубу Лідія Сіроткіна, Любов Татаркіна та Людмила Макаренко продекламували вірші та зачитали повчальні байки.

    Бібліотекарка Ірина Тупчій ознайомила із літературою, розміщеною на книжковій виставці «Мандрівний філософ».

    Григорій Савич посіяв на українських землях зерна найвищих цінностей − волі, знань, любові. Вони проросли, і кожен українець має в серці те, що не здолає ніколи жодний ворог − ми вільні духом, ми міцні своїм гуртом, ми сильні своєю любов’ю до України. Світло свободи обов’язково переможе темряву!

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше