• Диктант національної єдності

    Диктант національної єдності Диктант національної єдності Диктант національної єдності Диктант національної єдності Диктант національної єдності

    Традиційно, 9 листопада, у День української писемності та мови працівники та читачі КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона пишуть Національний радіодиктант. Слова цьогорічного тексту диктанту «Твій дім» схвилювали присутніх до сліз. Адже кожен переживає як про свою домівку, так і про спільний дім – нашу рідну Україну.

    Авторкою цьогорічного тексту є українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

    Колеги зазначають: «Писалося легко, бо ж це мова, якої навчила нас матінка! Мова − втiлення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любiмо ïï, вивчаймо ïï, розвиваймо ïï! Борiмося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови!»

    А яке свято без пісень? У бібліотеці-філії №9 сімейного читання члени квартету «Чорнобривці» та Людмила Безкрила підготували для читачів святковий концерт. Звучали українські народні та естрадні пісні про Україну, мову, доблесні Збройні Сили України.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше