• Мови нашої слова, наче музика жива

    Мови нашої слова, наче музика жива Мови нашої слова, наче музика жива

    На земній кулі існує понад п’ять тисяч мов. Кожен етнос розмовляє власною мовою, яка є не лише засобом спілкування, а й духом народу, його історією і культурою. Мова, крім цього, є важливим державотворчим чинником, саме тому кожен народ дбайливо ставиться до рідної мови, оберігає її.

    21 лютого у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Чим багатша нація духовно, тим глибша її мова. Українська мова – барвистий килим самоцвітів, що віками ткали генії нації і прості люди, які називають себе українцями.

    На гостини до першокласників БЗШ №6 завітали бібліотекарі філії №9 Світлана Могорит і Тетяна Сєроус, щоб познайомити маленьких читайликів з калейдоскопом народної мудрості «Слово до слова – складеться розмова».

    Діти взяли активну участь у мовній грі-вікторині «Відгадай загадку», «Згадай прислів’я і приказки про мову», а також познайомилися з словниками і довідниками для маленьких чомучок. На свято рідної мови «Мови нашої слова, наче музика жива» до бібліотеки завітали другокласники СПШ №16. Бібліотекар Тетяна Ковалінська розповіла дітям про історію виникнення свята, про шляхи становлення української мови, про її багатий фонетичний склад, адже не даремно наша мова увійшла у трійку найкрасивіших, наймелодійніших мов світу. Юні читачі підготували поетичний вернісаж «Моя мова – найкраща у світі», кожен рядочок якого дзвенів щирим дитячим освідченням в любові до рідної мови.

    Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово,
    У барвінки зодягайся, моє щире слово.
    Колосися житом в полі, піснею в оселі,
    Щоб зростали наші діти мудрі і веселі.

    Галина Чередник.

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше