• Духовне багатство народу

    Духовне багатство народу


    Мова – духовне багатство народу. Ми часто чуємо ці слова, але не завжди замислюємося над їх глибоким змістом. Мова – це історія життя наших далеких предків, наш родовід, неповторний смарагд, що виграє барвами веселки, має своє звучання та красу.

    У День української писемності та мови бібліотекарі філії №2 завітали у гості до учнів 2-А класу БЗШ №11 (класовод Балезіна Н.М.).

    Юні шанувальники української мови разом із бібліотекарем здійснили віртуальну подорож сторінками історії становлення та розвитку мови. Особливу увагу дітей привернули легенди про мову та слово.

    Другокласники, готуючись до зустрічі, підготували вірші про мову. Софія Соколова, Аня Коморченко, Віка Куніцька, Софія Дубовик, Ваня Іщенко, Віка Ганська виразно та емоційно продекламували поезії, викликавши оплески однокласників.

    Діти залюбки відгадували орфографічні загадки, активно брали участь у конкурсах "Вгадай букву”, "Склади слово”, "Правильно – неправильно”.

    Захопила дитячу увагу і тематична підбірка літератури "Ніжна мова калинова – знань нових міцна основа”. Яскраві книги відкрили хлопчикам і дівчаткам мудрість наших предків у прислів’ях, приказках, загадках, легендах, показали красу української мови у поезії.

    Фіналом заходу став флешмоб, під час якого всі разом сказали: "Мова – це наше багатство. Тож вдосконалюймо та розвиваймо наше багатство – рідну мову”.

    Мово моя, ти, пречиста і славна,

    Трепетна, наче ранкова роса.

    Ти називаєшся нині - державна!

    Все в тобі є: і багатство й краса.

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше