• Оберіг народу – мова

    Оберіг народу – мова

    До своїх друзів читайликів-третьокласників БЗШ №11 (вчитель Григоренко В.В.) завітали у гості напередодні Дня української писемності та мови бібліотечні фахівці філії №2

    Юні шанувальники української мови разом з бібліотекарем здійснили віртуальну подорож сторінками історії становлення та розвитку мови та збагатили свої знання під час літературної вікторини, змагаючись на швидкість у вимові скоромовок. Діти доповнювали українські прислів'я та приказки.

    Під час словопереробної гри (з одного слова, за допомогою перестановки літер утворювали нові слова) та гри паліндром (слова, які читаються зліва направо і навпаки) учасники заходу розкривали неперевершене багатство української мови. Цікавим для всіх присутніх стало ознайомлення з правилами мовного етикету. Також усі разом мандрували сторінками словників української мови, дізнаючись значення того чи іншого слова.

    Третьокласники виразно читали вірші українських поетів про мову, викликаючи оплески однокласників.

    Доповнювала захід книжкова викладка, на якій яскраві книги відкривали дітям мудрість предків у прислів’ях, прикахках, загадках та демонстрували красу мови у віршах, афоризмах, крилатих висловах відомих людей.

    Фінальним акордом став флешмоб, під час якого всі разом сказали: «Мова – це наше багатство» тому, що знання української мови визначає інтелектуальні і естетичні інтереси кожного з нас.

     

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше