• Кращої, ніж рідна, мови не буває

    Кращої, ніж рідна, мови не буває

     

    Немає такого народу, який би не мав своєї власної рідної мови. Серед великої кількості народів планети Земля живе і наш народ, український, який має свою мову – українську.

    Про історію свята рідної мови, його значення для нас, українців, про красу, багатство, милозвучність нашої мовирозповіли читачам-учням 3-Д класу БЗШ №11 (класовод Бурлуцька Л.В.) бібліотекарі філії №2 під час мовознавчого калейдоскопу «Кращої, ніж рідна, мови не буває», звернувши увагу на те, що рідна мова для нас є найдорожчим скарбом, без якої не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

    Конкурси, вікторини зробили захід не тільки цікавим для дітей, а й корисним. Юні книголюби брали участь у конкурсі «Переговори сусіда», де за три хвилини потрібно наговорити скоромовок більше, ніж суперник; «Прислів’я про рідну мову”; вставляли загублену букву у слова; відгадували «Загадки із шухлядки», а найцікавішим був «Паліндром», де діти називали слова або фрази, які читаються однаково як зліва направо, так і справа наліво.

    Багатство та красу рідної мови розкривали третьокласники, читаючи вірші відомих українських поетів.

    Зі щирими словами всі звернулися до Господа, щоб оберігав нашу мову, нашу Україну, наш народ. Щоб нарешті на нашій землі не завтра, а вже сьогодні запанував мир і спокій, щоб матері не оплакували синів, які гинуть на своїй же землі. Щоб наші вороги усвідомили, що ми єдиний народ, що Україна сильна, єдина, неділима.

    З почуттям гордості можна сказати, що в нашій державі підростає гідна зміна патріотів України.

    Україна – це наша мова,

    Кобзаря палаюче слово.

    Але в першу чергу – це люди,

    Це народ, що бореться за мир!

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше