• Солов’їна, калинова, хай єднає всіх нас мова!

    Солов’їна, калинова, хай єднає всіх нас мова! Солов’їна, калинова, хай єднає всіх нас мова! Солов’їна, калинова, хай єднає всіх нас мова! Солов’їна, калинова, хай єднає всіх нас мова!

    Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що мова об’єднує народи в нації і зміцнює державу. Тому в День української писемності та мови у бібліотеці-філії №4 відбулася година єдності «Солов’їна, калинова, хай єднає всіх нас мова!» для членів клубу «Зарічани» Академії пенсіонерів.

    На початку зустрічі присутні долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Увазі учасників заходу був представлений документальний фільм «Історія української мови», який ілюструє складний та тернистий шлях рідної мови до її визнання та становлення.

    Світлана Пилипівна, координатор клубу, розповіла про те, як зароджувалася українська писемність,про тяжку долю нашої співучої мови та її шлях до здобуття статусу державної. Члени клубу читали вислови відомихукраїнських письменників про красу рідного слова. На відвідувачів заходу очікували поетичні хвилини, подаровані поетом-аматором Анатолієм Медвідем.

    Наприкінці заходу бібліотекарка Ірина Тупчій зробила огляд літератури книжкової виставки «Краса і багатство українського слова» та побажалапримножувати скарби рідної мови, яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше