• Наймолодші читайлики у бібліотеці

    Наймолодші читайлики у бібліотеці Наймолодші читайлики у бібліотеці

     

    Наймолодші читайлики завжди найбажаніші гості бібліотеки. З нагоди дорогого кожному українцю свята − Дня української писемності та мови, малеча завітала до бібліотеки-філії №9 сімейного читання.

    Малюки завжди такі рухливі та безпосередні виявили неабияку зосередженість, долучившись до мовної гри-конкурсу «Єдиний скарб у тебе – рідна мова». Малі читайлики – справжні патріоти, впевнено називали українські державні символи. А вже з розповіді бібліотекарів дізналися, що в українського народу є ще й народні символи це − вишитий рушник, святий хліб, материнська пісня, писанка, лелека, віночок, барвінок, верба і калина.

    Яскраву аплікаціюз кетягом калини, що є народним символом боротьби за свободу, малюки виготовили власноруч на згадку про свято.

    Дітвора охоче демонструвала свою обізнаність у великій кількості українських народних казок. Незважаючи на дуже юний вік, маленькі ерудити вже знайомі з постатями великих Українців: Тараса Шевченка, Івана Франка,Лесі Українки.

    Зворушливо і щемно звучала українська мова з дитячих вуст, коли малюки творили пестливу форму слів: «яблуко − яблучко, квітка − квіточка, сонце – сонечко». Так, наша мова лагідна і ніжна, стійка і мужня, шляхетна і горда, барвиста і дзвінка, материнська і значить − рідна, а ще − найкраща, наймиліша і найдорожча. Вона житиме вічно, як і народ − незламний та величний, що плекав її з давніх давен і передасть нащадкам − ось таким розумним читайликам − справжнім українцям.

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше