• Ти наше диво калинове, кохана українська мова Ти наше диво калинове, кохана українська мова

    Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу.
     
    До Міжнародного дня рідної мови у бібліотеці-філії №4 відбулося літературно-музичне свято «Ти наше диво калинове, кохана українська мова!». Завідуюча книгозбірнею Світлана Линник привітала семикласників БНВК ЗОШ №13 та членів клубу «Зарічани» зі святом та ознайомила з книжковою виставкою «В ній материнська ласка і любов». 
     
    Під час заходу йшлося про нашу мову, як духовний скарб, про нашу державу, про нас українців, що є добрим і чесним народом, який тисячоліттями живе на своїй рідній українській землі.
     
    Присутні прослухали цікаву розповідь Катерини Маковчук та Дмитра Івченка про історію виникнення свята та дізналися корисну інформацію про особливості рідної мови.
     
    Багато ніжних, ласкавих, поетичних слів придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до краю, де народилися і живуть, до рідної мови… 
     
    Вірші українських авторів декламували Дарина Литвин, Максим Мізерний, Аліна Іжицька, Анастасія Хоменко, Каріна Ільницька, Вікторія Мельник. Про рідну, співучу, неповторну українську мову звучали пісні: «Україна – це ти», «Перлина Україна», «Рідна мова барвінкова», «Молитва за Україну», у виконанні Дмитра Івченка, Яніни Міщенко, Дмитра Пугача, Аліни Торбенко та членів клубу «Зарічани». Учасників заходу зачарувала пісня «Рідна земля», яку виконала юна бандуристка, учениця 5 класу Вероніка Шевченко.
     
    «Шануйте, любіть, плекайте рідну мову, поважайте мову держави, в якій живете!», – закликала присутніх Світлана Линник.
     
    Рідна мова – це душа народу, душа кожної людини. Немає мови – немає народу, а людина, яка цурається рідної мови, втрачає своє коріння, свою душу, свою індивідуальність. Міжнародний день рідної мови є чудовою нагодою згадати про те, що мова кожного народу неповторна і чарівна, але рідна мова для кожної людини найкраща і найчарівніша.
     
    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше