• Єдиний скарб у тебе – рідна мова

    Єдиний скарб у тебе – рідна мова Єдиний скарб у тебе – рідна мова Єдиний скарб у тебе – рідна мова Єдиний скарб у тебе – рідна мова Єдиний скарб у тебе – рідна мова

    Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Мова – то найперша ознака нації. Є мова, є держава, є народ.

    З нагоди Міжнародного дня рідної мови бібліотекарки філії №4 провели низку заходів.

    Бібліотечні фахів чині підготували літературно-музичне свято «Єдиний скарб у тебе – рідна мова» для третьокласників Білоцерківської гімназії – початкової школи №13. Олена Буяненко розповіла дітлахам про історію свята, багатство та красу рідної мови. А потім учасники, розділившись на три команди, вирушили в подорож, під час якої було безліч мовознавчих розваг, ігор та конкурсів. Урочисто і піднесено присутні декламували вірші відомих українських поетів. Наприкінці свята усі разом заспівали пісню Катерини Бужинської «Мова єднання».

    Шестикласники взяли участь у мовознавчій мозаїці «Мов джерельна вода, рідна мова моя». Під час заходу присутні дізналися багато цікавих фактів про мови народів світу, читали вірші про мову та Україну взяли участь у інсценівці «Багатство нашої мови». Юні мовознавці продемонстрували свої знання у конкурсах «Скажи без затримки», «Всезнайко», «Мовне асорті», «Мовні загадки-шаради», змагалися на краще читання скоромовок.

    Для дев’ятикласників працівники книгозбірні влаштували годину мовної ерудиції «Рідна мова – серця мого подих». Завідувачка філією Світлана Линник звернула увагу на значення рідної мови в житті людини, ознайомила присутніх з літературою книжкової виставки «Без мови – нема нації!». Юнаки та дівчата здійснили екскурс в історію української мови, переглянувши відеопрезентацію «Рідна наша мова − в житті для нас основа», відповілина запитання вікторини «Найкращий знавець української мови». А гра «Ми не скажемо, а покажемо» змусила учасників весело та жваво за допомогою жестів показати значення фразеологізмів.

    Бібліотекарки закликали школярів берегти, цінувати й розвивати рідну мову. Нехай і надалі вона передається із покоління в покоління, не забувається та вдосконалюється.

    Ірина Тупчій.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше