• Дзвенить струмочком рідна мова

    Дзвенить струмочком рідна мова Дзвенить струмочком рідна мова Дзвенить струмочком рідна мова

    Напередодні Міжнародного дня рідної мови працівники бібліотеки-філіалу №6 спільно із бібліотекарями БЗШ №21 провели літературну годину «Дзвенить струмочком рідна мова» для другокласників (класоводи Тетяна Жук та Світлана Гуменюк).

    Шкільний бібліотекар Ірина Скрох розповіла дітям про історію виникнення свята. Згадали й про те, в якій мові є найдовше слово та найбільше речення. Звичайно ж, у центрі уваги була рідна для нашого народу українська мова, яка входить до трійки найкрасивіших та наймелодійніших мов у світі.

    На захід була запрошена місцева поетка Тетяна Строкач. Діти з неприхованим інтересом слухали вірші Тетяни Тезіславівни про мову, державні та народні символи України. Сподобались маленьким читачам і загадки про пори року.

    Діти залюбки грали в ігри-руханки, слухаючи поетичне слово пані Тетяни на мотиви казок «Ріпка» та «Котик і півник», а також відгадували героїв казок «Івасик-Телесик» і «Котигорошко».

    Читайлики подякували поетесі за цікаву зустріч не лише приємними усмішками і оплесками. Вони підготували поетичну хвилинку. Вірші про мову читали Ярослава Стеренко та Настя Оришкевич.

    Зовсім скоро малеча сама зможе прочитати вірші Тетяни Строкач, адже готується до друку її книга «Веселковий дивосвіт». Ілюстрації до збірки малювали вихованці гуртка «Чарівний пензлик», який працює при бібліотеці. Слід відмітити, що творчий доробок поетки стане у нагоді й вчителям, адже вони матимуть можливість використовувати книгу у своїй роботі.

     

    Надія Гаврилова.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше