• Білий сніг по землі кружляє , з Маланками і Василями усіх вітає

    Білий сніг по землі кружляє , з Маланками і Василями усіх вітає Білий сніг по землі кружляє , з Маланками і Василями усіх вітає

     

    Фольклорні посиденьки «Білий сніг по землі кружляє, з Маланками і Василями усіх вітає» відбулися у бібліотеці-філії №6. День виявився по-справжньому зимовим: за вікном кружляла хурделиця, а в приміщенні бібліотеки під її супровід звучали щедрівки та колядки. Це до книгозбірні завітала Маланка, та не сама, а з цілою ватагою перебранців: Василем, Козою, Циганкою, Медсестрою, Міхоношею та колядницями.

    Справжнє театралізоване дійство з колядками та щедрівками подарували присутнім членкині клубу «Фітовітальня», ще й гарний настрій із собою прихватили!

    Циганка про майбутнє розповідала, Маланка добра й щастя всім бажала, Василь засівав, Кізка вибрикувала, Стрілець-молодець її встрелив, Медсестра на допомогу прийшла і життя Кізоньці спасла. Ось так порадували бібліотекарок своєю майстерністю, артистизмом та запальним гумором читачі. Господиня бібліотеки Надія Гаврилова подякувала всім за чудове, відроджене народне дійство.

    На свято завітала Юлія Хандожинська, яка подарувала присутнім колядки та власні вірші зимового циклу. За гарні колядки, щедрівки та театральне дійство учасники заходу отримали солодощі, і, звичайно, пригощалисякутею та узваром.

    Звичаї, що дісталися нам у спадщину від дідів-прадідів, не втратили свого значення й сьогодні. Український народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями.

    Гарний настрій та позитивні емоції, отримані під час свята, учасники забрали з собою, щоб продовжити святкування зустрічі Старого Нового року вдома. Тож нехай усім щастить!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше